Adana Temsilciliği Dostlarla İftarda Buluştu

Adana'daki STK temsilcileri Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Adana Temsilciliği'nin günü İftar Programında Buluştular.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Adana Temsilciliği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü  iftar programına, vakfın Genel Başkanı Av. Hayrullah BAŞER, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Yıldırım, Akif Arslan, Anadolu Ay Yayınları Genel Müdürü Ali Ay, Osmaniye Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Adana'da faaliyet gösteren STK Temsilcileri,kurum müdürleri ve gençler katıldı.

Program, Resul Yazıcı'nın takdim ve selamlama konuşmasının ardından Kur'an Tilaveti ile devam etti. Daha sonra Genel Başkan Av. Hayrullah Başer, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Başer, yaptığı konuşmasında ramazan ayının niçin diğer aylardan daha önemli olduğunu, Kur'an ayının ne manaya geldiğini ve yeniden İslam medeniyetinin inşasında Müslümanların yol haritalarının ne olması gerektiğine vurgu yaptı. Asr-ı Saadet'te olduğu gibi kayıtsız şartsız Kuran ve Sünnet ekseninde , Müslümanların ehli-i kıbleyi tekfir etmeden, mezhep ve siyasal görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak, birleşmeleri gerektiğini söyleyen Başer Dünya'da iki medeniyetin ana belirleyici olduğunu bunların batı (hristiyan) ve doğu(müslüman) medeniyetleri olduğunu belirterek Batı medeniyeti, Doğu medeniyetini özellikle ortadoğu coğrafyasında paramparça etmiş ancak ana hedef olarak belirlediği Türkiye'yi ve özelde Anadolu Müslümanı'nı parçalayamamıştır. bu nedenle hedeflerini gerçekleştiremediklerini belirtmişlerdir.

batı medeniyetinin vahşi hedefinin gerçekleşmemesinin ana faktörü Anadolu coğrafyasındaki farklı mezhep, tarikat, içtihad ve itikadlara rağmen birlik ve beraberliğin bozulmamış olmasıdır, işte bu nedenle diyoruz ki Müslüman alemi Anadolu'ya güç vermeli, örnek almalı ve Topyekün birliği sağlamalıdır bu buhrandan çıkışın başkaca bir yolu mümkün değildir.

son olarak vakfın faaliyetleri arasında yayıncılığın önemli bir ivme kazandığını, tasavvur ettikleri medeniyet inşasının kitap merkezli olacağını, bu nedenle medeniyet serisi kitaplarla beraber kültür, sanat, edebiyat, bilim alanında nitelikli yeni kitapları milletimizin istifadesine sunulacağını sözlerine ekledi. Program sonunda davetlilere Ayizi Dergisi ile Medeniyet Serisi kitaplarından hediye edildi.