Anadolu Vakfı Gençliği, Anayasa Mahkemesini Ziyaret Etti

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Gençlik Kolları   14 Aralık perşembe günü Onursal Başkan Aydın ŞIK  önderliğinde   16 kişilik bir grupla Anayasa Mahkemesini ziyaret etti.

Anayasa Mahkemesi  Basın Müşaviri Osman Arslan’ın  ev sahipliğini yaptığı ziyarette, öncelikle toplantı salonunda  kısa bir tanışma yapıldı. Basın Müşaviri Osman ARSLAN, hoş geldiniz konuşmasını müteakip Anayasa Mahkemesi’nin yetki, görev ve sorumluluklarını gençlere anlatıp örnek uygulamalar ile anlatımını zenginleştirdi. Akabinde gençlerle soru cevap şeklinde samimi bir diyalog  oluştu.

Tanıtımın ardından Osman Arslan’ın rehberliğinde  Anayasa Mahkemesi gezisine geçildi.  İlk ziyaret edilen mekan,  Yüce Divan Toplantı Salonu oldu. Burada Yüce Divan’ın çalışma usulü, oturma düzeni ve divanı oluşturan üyelerin mevkileri ile ilgili bilgi verildi. Ardından Yüce Mahkemenin diğer salonlarının tanıtımı yapıldıktan sonra  birlikte yemeğe geçildi.Ziyaretin  sonuna doğru  Yüce Divan üyelerinden Celal Mümtaz Akıncı, geleceğin hakim, savcı ve avukatları olacak Anadolu Vakfı gençlerini  Makamında  özel misafirleri olarak ağırladı.AKINCI,  tecrübelerle  dolu kariyer hayatıyla ilgili anılarını anlatıp, Vakıf gençlerine   nasihatlerde bulundu.  Yüce Mahkeme Üyesi AKINCI’nın makamından sonra Basın Müşaviri Osman Arslan, misafirlerini kendi makamında  ağırlayarak,  ekibi ile hazırlamış olduğu “Anayasa Mahkemesi 2016 Raporu’nu” gençlerimize armağan etti. Ziyaret sonucunda gençler,   kendilerine ev sahipliği yapan Basın Müşaviri Osman ARSLAN’a  memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ileterek Anayasa Mahkemesinden ayrıldılar.

Vakıf Gençlik Kolları, gezinin sonucunda bir değerlendirme yaparak, bu ve benzeri Kurumsal gezi ve ziyaretlerin  kendilerinin geleceğe hazırlanmaları ve meslek seçimlerinde önemli rol oynayacağını belirttiler.

Haber : Gülşah DORA

Fotoğraf: Esma Nur ÖZTÜRK