Anadolu Vakfı Gençliği Yeni Başkanı'nı Seçti

Anadolu Vakfı  Gençlik Kolları düzenlediği kurultay ile yeni Başkanını seçti. 19 kasım 2017 tarihinde Vakıf Genel merkezi Konferans Salonunda  gerçekleşen seçimli Olağan  Genel Kurulunda   Gençlik Kolları Başkanı Aydın ŞIK,  görevini yeni seçilen  Mahsun  ŞAHİN’e devretti.

Vakıf dostu  gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen genel kurul,  Erdem EMİNOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başladı. Yönetimin teklifiyle Divan Başkanlığına Celalettin ÇAĞLAR, Üyeliklere ise  Mehmet Hakkı YANMAZ ve Hatice Elif ÇAVUŞOĞLU oybirliği ile seçildiler.  Divan Başkanı Celalettin ÇAĞLAR     Divan heyetine seçilmiş olmalarından dolayı katılımcılara  teşekkür ederek, Anadolu Vakfı Gençliği gençliğinin  misyonundan bahsetti . Devamında 2016-17 döneminde yapılan gençlik faaliyetlerini sunmak üzere Nurullah ÖPÖZ’ü kürsüye davet etti.

Nurullah ÖPÖZ sunduğu faaliyet raporunda;  önceki dönemde yapılan etkinlikler hakkında bilgi vererek,   ‘’Geçmiş dönemde etkinliklerin başarıyla tamamlandığını ve yeni dönemde de yapılacak faaliyetlerin başarıyla sürdürüleceğine olan inancının tam olduğunu’’ ifade etti.

Faaliyet raporunun sunumundan sonra Gençlik Kolları  Başkanı  Aydın ŞIK konuşmalarını yapmak üzere kürsüye  davet  edildi.

Başkan ŞIK, konuşmasında gençliğin önemine vurgu yaparak gençlik çalışmalarına dikkat çekti. ‘’Gönüllülüğün esas olduğu sivil toplum kuruluşlarında, bu tarz vazifelerin bir bayrak yarışı olduğunu belirtip bayrağı devralacak yol arkadaşlarının bayrağı daha da ileriye taşıyacağına inancının tam olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca kendisine desteklerini esirgemeyen Anadolu Vakfı Genel Başkanı Av. Hayrullah BAŞER’e, Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM ile Gençlik Yönetimindeki ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Ayrıca yeni yönetimde görev alacak arkadaşlara başarı  temennisinde   bulundu.

Konuşmalardan sonra seçime geçildi. Divana, yeni yönetim  dönemi  için tek liste sunuldu. Yapılan oylamada Mahsun Şahin’in liste başı olduğu  yönetim oybirliği ile seçildi. Seçim sonrası kürsüye gelen Başkan Mahsun ŞAHİN  öncelikle kendilerine güvenip sorumluluk tevdi eden kurul üyelerine teşekkür etti ve “ ülke ve bölge olarak çok zor bir süreçten geçtiğimizi, sahilden bebek cesedi toplanılan bu dönemde kendini yetiştirmiş değerlerine bağlı  bir gençliğin çok önemli olduğunu söyledi”. Sözlerine,  gençliğin yalnız bu ülke için değil tüm mazlum ve mağdur milletler için de umut olduğunu ifade eden ŞAHİN, sözlerini yeni yönetimin hayırlara vesile olmasını temenni ederek noktaladı.

Son olarak kürsüye gelen Anadolu Eğitim Kültür Ve Bilim Vakfı Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM, Vakfın gençliğe önem verdiğini belirterek  yeni yönetime başarılar diledi. YILDIRIM konuşmasında Anadolu Vakfının bir medeniyet hareketi olduğunu bu medeniyetin aklı hür, vicdanı hür, milli ve manevi değerlerine  bağlı  bir gençliğin omuzlarında yükseleceğini söyleyerek genel kurulu noktaladı.

Yeni yönetim aşağıdaki isimlerden teşekkül etmiştir:

Mahsun ŞAHİN (Başkan)

Nurullah ÖPÖZ (Başkan Vekili)

Abdussamet POLAT (Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Ayşe  BULUÇ (Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Erdem EMİNOĞLU (Sosyal Faaliyetten Sorumlu Başkan Yardımcısı)

Muhammed Furkan ARSLAN (Genel Sekreter)

Esma Nur ÖZTÜRK (Sosyal Medya Sorumlusu)

Ahmet KAYA (Yurt Komisyonu Sorumlusu)

Gülşah DORA (Hanım Komisyonu Sorumlusu)