ANADOLU VAKFI KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİ

Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Genel Başkanı Hayrullah BAŞER ve arkadaşları geçtiğimiz perşembe günü öncelikle Gazetemiz Gündem’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirmişti. Ardından Vakıf temsilci Başkanı Bülent OKUNAKOL, yönetici Emin KILINÇ eşliğinde ilçemizin önemli tarihi, doğal ve kültürel, değer taşıyan bölgeleri gezildi. Tarihi antik kentimiz Kibyra’yı dolaşan ekip, Kibyra’ya hayran kaldıklarını ifade ederken; “Bu kadar tarihi değere sahip bir beldenin bir köşede adeta yalnızlığı yaşadığını tanıtım yönünden neden bu kadar geç kalındığını sorguladılar. Bizler de bu saatten sonra bu güzel ilçenin, bu tarihi kentinin tanıtımı noktasında çevremizde gereken reklam çalışmasına katkılarda bulunmayı bir vazife telakki ediyoruz.” Dediler. Böğrüdelik yaylası gezildi. Sonrasında ilçemizin bir diğer sembol, kültürel değerlerinden Memiş’in çörek otu Kahvesi'nden içildi. Gölhisar ilçesini tanımaktan gayet mutlu olduklarını belirten Hayrullah BAŞER ve vakıf yöneticileri önümüzdeki dönemde de daha kalabalık bir şekilde Gölhisar’a daha geniş kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladılar. Gölhisar ilçesinde önümüzdeki dönem Böğrüdelik Yaylasında, “Anadolu Vakfı Bölge Yayla ve Kültür Şenlikleri” yapılması konusunda Gölhisar Vakıf temsilcileri ile mutabık kalındı.

Ertesi günü ilçemiz Kibyra Otelinde Gölhisar Vakıf Temsilcileri ile bir araya gelinerek, bir kahvaltı programı gerçekleştirildi. Kahvaltıda ilçemiz Gölhisar ile ilgili övgü dolu açıklamalarda bulunan misafirler, Gölhisar’a olan hayranlılarını bir kez daha dile getirdiler. Kahvaltı sonrası bir sohbet gerçekleştiren, Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Genel Başkanı Hayrullah BAŞER, vakfın ülke genelinde yaptığı faaliyetlerden bahsederek, vakfın 2017-2019 stratejik planında yer alan çalışmalardan örnekler vererek, şunları kaydetti;

“ Ülkemizde son dönem yaşadıklarımız, 15 Temmuz kalkışmasının oluşturduğu tahribatlar, yapılan çalışmalar neticesi ve bu güne gelişimizden sonra, devletin yeniden yapılanmasıyla ilgili fazla söze gerek yok sanırım. Şu açık bir gerçek ki; devletimizin, eğitim, kültür, bilim, hukuk, ekonomi, bilgi, teknoloji, güvenlik, vb. tüm kurumlar, dini ve sosyal hayatımızın her alanında da yeniden yapılanmaya ihtiyacının olduğu muhakkaktır. Umudumuz bu yapılanmanın milletimiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlığa adalet, huzur ve mutluluk üretecek bir medeniyet yolunu açmasıdır.” Diyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Devletimiz, milletimiz ve insanlığın sıkıntısı şu sözle ne güzel ifade ediliyor. “İnsanlar kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi, at’lar gibi koşmayı öğrendi, ama adam gibi paylaşmayı, düzenlemeyi, yaşamayı öğrenemedi” deniyor.

Sonuç olarak, elbette bu yapılanmada;

Yasama, yürütme ve yargı erki gibi devletin temel kurumlarında dengeli ve ilkesel bazda, ülkenin, insanımızın değer ve ihtiyaçları, cinsiyet, etnik köken, inanç farklılıklarına bakmadan, ehliyet ve liyakatin, adaletin esas alınması, hukukun üstünlüğü ve hukuk devletinin işletildiği bir devlet yapılanması,

Kültürel hayatımız da, milli misyonumuzu her türlü hurafelerden arındırılarak özümsenmesi, önemsenmesi, sosyal hayatımızın buna göre düzenlenmesi,

Bilgi ve teknolojide, bilimsel hayatımıza  katma değer üretecek ve bilgi toplumuna ulaştıracak yapı kazandırılması,

Ekonomik dünyamızın her türlü lüks, israf, tüketim ve magazin kültüründen temizlenerek, tasarrufa teşvike ve yatırıma yöneltilerek, dağıtımda da adaletin tesisi, istikametinde organizesi,

Dış politikada, dış ve iç güvenliğimizi de teminat altına alacak, ulusal ve uluslar arası makro politikalar üretmeyi, dünya konjektürel yapısını da doğru değerlendirerek merkezi, bölgesel, ulusal stratejiler geliştirecek bir yapılanmaya gidilmesini elzem görüyoruz. Şeklindeki açıklamalardan sonra, sözlerine şöyle devam eden Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Genel Başkanı Hayrullah BAŞER;

“Bu konuda ise en ciddi ve vazgeçilmez yapılanmanın EĞİTİM ve DİNİ hayatta yapılacak düzenlemedir. Öyle ki, her türlü batini anlayıştan uzak, hiç kimse ve nesneyi kutsamayan, şeksiz şüphesiz bir tevhit anlayışını anlatan, ehli kıbleyi kardeş bilen, rüyalarla ve gaipten alındığı belirtilen bilgilerle amel etmeyen, sade, arı-duru, vahiy ve risaletin mesajlarına uygun dini hayatın düzenlenmesi, zaruri ve vazgeçilmez talebimizdir.

Milletleşmede, her türlü kimliğini, idealini, şahsiyetini, ülküsünü, bilim ve bilimsel düşünceyle hayata, geleceğe taşıyacak, hayata dinamik ve bütüncül bakabilen, tahlil kabiliyetine sahip, araştırma-soruşturma, istişare ve müzakere kültürüne sahip, kardeşliği, adaleti ve barışı hedefleyen nesil üretecek bir eğitim sistemi yapılanmasına, devletin acil ihtiyacının var olduğudur. Özellikle eğitim yapılanmasındaki gelişme olmadan, diğer gelişmelerde istediğimiz neticeyi almamızın da imkânsız olduğunu düşünüyoruz.

Devletimizin varlığının, milletimizin birliğinin, gönül coğrafyamızdaki huzurun ve yeni bir MEDENİYET idealinin inşası için, oluşturduğumuz kurullarımızla ülkemizin dört bir yanında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitim alanında sahibi olduğumuz özel okulumuzun, şubelerinin çoğaltılması, bir özel üniversite kurma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Eğitim, gençlik ve kültürel alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza ara vermeden ülkemizin dört bir yanına yayarak devam edeceğiz. Milli Mücadele geleneğinden gelen, o inanç ve kültürden bir nebze olsun faydalanmış, bir şekilde değişik sebeplerden yurdun dört bir tarafına savrulmuş kardeşlerimize birer birer ulaşarak, bu kutlu mücadeleye davet ediyoruz. Şu ana kadar binlerce arkadaşımıza ulaşarak, kendi büyük, kutlu medeniyetimizin yeniden ihyası ve inşası mücadelesinde herkese bir görev ve sorumluluk düştüğü düşüncesiyle, yollara düştük. Ulaşabildiğimiz kardeşlerimize uğrayarak yolumuza devam ediyoruz. Gölhisar sonrası Dirmil’e geçecek ve buraya yarım saat mesafedeki “Büyük Boğalar Yörük Şenliğine” “Stratejik Plan Hazırlama Kurulu Başkanımız” 2011 dönemi Muğla Milletvekilliği yapan Sayın Ali BOĞA’nın davetlisi olarak katılacağız.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

Hoş bir ortamda sorulu cevaplı şekilde gerçekleştirilen kahvaltı sonrası iyi niyet temennileri ile vedalaşıldı.

Sonuç olarak, elbette bu yapılanmada;