Antalya Manavgat Toplantısı

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim vakfı teşkilatlanma çalışmalarını değerlendirmek üzere 04 Haziran 2016 tarihinde Antalya, Manavgat Serra Palas otelde bir toplantı gerçekleştirdi.

Nejmettin Özdemir ve Ramazan Özer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Genel Merkez’den Vakıf Başkanı Hayrullah BAŞER, Başkan Yardımcısı Şazeli ÇÜGEN, Genel Sekreter Av. Ali AYDIN ve Genel Müdür Ali AY katılmışlardır.

Toplantıya Antalya heyeti olarak Ahmet Akıncı, Ali Akbulut, Nazım Çelik, Durali Veziroğlu, Nejmettin Özdemir, Ramazan Özer,  Burdur vakıf Temsilcilik Yönetiminden Adem Çakıcı, Hasan Vural, Remzi Çelik,  Ramazan Sevinç ve Gölhisar temsilcisi Bülent Okunakol katılmışlardır.

Ayrıca vakfımızın da ortak olduğu Yediveren Eğitim Şirketinin de aynı mekânda toplantısı nedeniyle, Mehmet ÖZTÜRK, Kerem ALTUN, Abdullah ÇAKMAK, Mustafa BAŞER de toplantıya katılmışlardır.

Toplantı Vakıf Başkanı Hayrullah BAŞER’ in vakıf çalışmaları hakkında bilgilendirmesi ile başladı.

Sayın Başer, ülkenin en temel sorununun eğitim problemi olduğu bir taraftan sivil vakıf çalışmaları ile diğer taraftan resmi özel okul faaliyetleri ile gençlerin eğitimine katkı sunduklarını, seküler eğitim modelinin gençlik sorunları ürettiğini, değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkemiz ve İslâm dünyasının temel problemlerine vurgu yaparak,  yeni bir Medeniyet inşası hedefinde sorunların çözümlenebileceğini söyledi.

Daha sonra katılımcılar sıra ile söz alarak, Türkiye ve gönül coğrafyamızın içinde bulunduğu ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel şartların iç açıcı olmadığı, yaşanan bu durum karşısında sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluklar düştüğü, dünden daha çok çalışmak gerektiği ortak kanaati belirtilmiştir.

Ayrıca bu doğrultuda bölgede Denizli, Isparta, Gölhisar ve Burdur temsilciliklerinin iyi bir koordinasyonla bölgesel çalışacaklarını daha aktif hale getirmeleri, Antalya’da vakıf temsilciliğinin en kısa sürede oluşturulması kararlaştırılmıştır.