ASIM’IN NESLİ ”MEHMET AKİF’İ ANDI

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı gençleri ve Anadolu Sanat ve Edebiyat Topluluğu millî şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy’u 17 Aralık 2019 akşamında bir araya gelerek anma programı yaptı.
Ankara Kabakçı Konağı’nda yapılan program Abdullah Yiğit’in yaptığı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından MEB Daire Başkanı Bekir ŞİRİN bir açılış konuşması yaptı. ŞİRİN, Mehmet Akif’in hayatından, millî şuur ile birlikte hayatını nasıl geçirdiğinden, onun sıradan bir şair olmadığından, millî benliğinin yanında İslam’ı nasıl tüm hayatına yayarak yaşadığından bahsetti. Akif’in şiirlerinden alıntı yaparak sözlerini sürdüren Bekir ŞİRİN, bir dönem Mehmet Akif’in bazı kimselerce halka unutturulmaya çalışılmasından bahsederek konuklara ve gençlere Mehmet Akif’in unutulmaması ve unutturulmaması gereken bir değer olduğunun altını çizdi. Hepimizin örnek alması gereken bir şahsiyet olması gerektiğini belirtti.
Açılış konuşmasının ardından vakfımızın pek kıymetli gençleri Mehmet Akif’in Safahat’ından manzum bir hikâye olan “Köse İmam”ın tiyatrolaştırılmış hâlini Hakkı Mehmet YANMAZ’ın yönetmenliğinde seyirciye sundular.
Tiyatro oyunu başarıyla oynandıktan sonra Mehmet Akif’in dizelerini oratoryo şeklinde seslendiren arkadaşlarımız konuklarımızdan büyük beğeni topladı.
Son olarak Mehmet Akif besteleri Ferhat Sürmeli tarafından çalındı ve seslendirildi.
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ali AY, gençlerimize, yönetmenimize ve emeği geçen herkese teşekkür ilettikten sonra Mehmet Akif hakkında kısa bir konuşma yaptı ve program böylece sona erdi.

Fatma Nur DOĞAN