Bursa Temsilciliği İftar Programı Düzenledi

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Bursa Temsilciliği  22 Mayıs 2019 Çarşamba günü İftar Programı düzenledi. İftar MÜSİAD’ın Bursa İl Başkanlığı Tesislerinde yapıldı. Vakfın Bursa Temsilcilik Başkanı Hasan GÜNAY ve Vakıf Dostu Emekli Müsteşar Fatih ACAR’ın organize ettiği İftarın ev sahipliğini MÜSİAD Bursa İl Başkanı Mustafa GÜRSES yaptı. İftara katılanlar programın kalitesini artırdı.

İftara Ankara’dan Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER, Başkan Vekili Şazeli ÇÜGEN, Mütevelli Üyeleri Av. Mahmut ÖZBAY, Hüseyin AYAZ, Eskişehir’den Mütevelli Üyesi ve Emekli Vali Kadir ÇALIŞICI ile Eskişehir Şeker Fabrikası Müdürü Ekrem MEYDANLI katıldı. İftardan önce Vakfın tanıtım videosu ilgi ve dikkatle izlendi ve Kuran’ı Kerim tilavetinden sonra iftara geçildi.

MÜSİAD Bursa İl Başkanı Mustafa GÜRSES, aynı masada kadim dostları ile birlikte iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti, bunun feyiz ve bereketinin bütün zamana yayılması dua ve niyazında bulundu. Müsiad’ın genç üyelerinin Vakfın Medeniyet İdealleri ile müştereklik arz eden programlar icra edebileceklerini, bunun Üniversite ile de işbirliği halinde sürdürülmesinin isabetini ve önemini vurgulayarak bunun gerçekleşmesi umuduna vurgu yaptı. Çapa Yüksek Öğretmen Okulu havasının da etkili olduğu iftarı, aynı şekilde gelecek yıl da verme arzusunu belirtti. Mütevelli Üyesi ve Emekli Vali Kadir ÇALIŞICI’nın anlattığı mesleki hatırası iftara ayrı bir renk ve neşe kattı.

Vakfımız Dostlarından Fahrettin DEMİRTAŞ da teşekkürle başladığı sözlerini Anadolu Ay Yayınlarını överek sürdürdü. Teo-Stratejiler ve TÜRKİYE kitabının çok değerli olduğunu, kitabın yazarı Prof. Dr. Nadim MACİT ile yaşadığı güzel bir anısını anlatarak sürdürdü.

Mütevelli Üyesi Av. Mahmut ÖZBAY ve İslam Tarihi Hocası Prof. Dr. M. Asım YEDİYILDIZ’ın ibretli ve ders alınacak bilgilerle dolu konuşmaları dikkat ve sükûnet içinde dinlendi.

Son olarak Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER, Vakfın misyon ve vizyonuna vurgu yaparak sözlerine başladı. Medeniyet Hareketi olma iradesini taşıdıklarını, bunun için hayatın her alanında yapılması gereken görevlerimizin olduğunu, eğitimde, ahlakta, dini hayatta, sanatta, edebiyatta, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesinin zaruretine işaret etti. Hantington’un Medeniyetler arası Savaş tezinin doğru okunması ve anlaşılması gerektiğini, bunun omuzlarımıza “olmazsa olmaz” sorumluluklar yüklediğini ve daha başka hayati konulara da temas ederek sorunlarımızın analizini yaptı. Vakıf çalışmalarının daha da güçlendirilerek devam ettirilmesinin zorunluluğuna vurgu yaptı.

Ardından birlikte Teravih Namazı kılındı ve tekrar buluşmak dua ve temennileri ile program sona erdi.