Cemil ÇİÇEK Plaket Verdi

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Sayın Cemil ÇİÇEK Kızılcahamam’da yapılan vakfımızın Genişletilmiş Mütevelli toplantısına katıldı ve Plâket verdi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Sayın Cemil ÇİÇEK vakfımızın Kızılcahamam’da yapılan Genişletilmiş Mütevelli toplantısına katıldı. Geçtiğimiz Cuma akşamı toplantının tanışma bölümü katılan Sayın ÇİÇEK, iki saate yakın süren sohbetinde; Ülke ve Coğrafyamızda yaşanan sorunları analiz ederek değerlendirmelerde bulunmuştur.

Sorunların çözülememesinin temel nedeni; soruna kişiler ve olaylar üzerinden yaklaşıldığını, doğru sonuca ulaşabilmek için kavramlar ve sonuçlar üzerinden bakmak gerektiğini kaydetti.

Karşılaştığımız birinci sıkıntı siyasi istikrarsızlıktır. 7 Haziran seçimlerinde hükümeti tek başına kuracak bir iktidarın çıkmaması, koalisyonların da kurulamaması, iç ve dış politikada, ekonomide şu kadar zarara ve sıkıntıya neden olduğunu,

Siyasi istikrarın hukukla da ilişkili olduğunu, adaletin tecelli etmesinde siyaset ve hukuk bağlantısının ve ahlak bağlantısının gerektiğini, bu bağlantının kurulamamasından dolayı yargıda büyük sorunlar yaşandığını,

Siyasi istikrarsızlığın bürokrasiye de yansıdığını, seçim öncesinde ve sonrasında bürokrasinin sonuçlara göre tavır aldığını, her siyasi partinin liyakat ve ehliyet yerine kendi bürokratını ataması sebebiyle beklentiye girildiğini, hizmetlerin aksadığını, bürokratik istikrarsızlığın oluştuğunu kaydetti.

En önemlisi bütün bu siyasi istikrarsızlığın ekonomiye yansıdığını, bedelini de milletin ödediğini ifade etti.

Koalisyonlara da değinen Sayın ÇİÇEK, geçmişte ülkenin koalisyonlarla da yönetildiğini ancak başarısız olunduğunu örneklerle anlatı. Mesela koalisyona ortak partilerin Bankaları paylaşmakla işe başladıklarını, batık bankaların bedelini milletin ödediğini ifade etti.

Vakıf tarafından bu yıl Yalova Armutlu’da gerçekleştirilen “Gençlik Kampı” na destek ve yardımlarından dolayı Nizamettin KUTLU, Güçlü ŞENEL ve Akif ASLAN’na vakıf tarafından plâket verilmesine karar verilmiştir. Tanışma ve sohbet Toplantısının sonunda Plaketler Sayın Cemil Çiçek tarafından Nizamettin Kutlu, Güçlü Şenel ve Akif Aslan’a takdim edilmiştir.