Çorum Temsilciliğimiz 17 Haziran 2017 Cumartesi Akşamı İftar Yemeği Verdi

Vakfımızın Çorum Temsilciliği 17 Haziran 2017 Cumartesi Akşamı iftar yemeği verdi. Bölge illerden de katılımların olduğu iftar buluşması, iftardan sonra yapılan konuşmalarla bir bölge toplantısı niteliğinde oldu.

Ankara’dan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER, Genel Muhasip Raif AK, Genel Müdür Ali AY ve Sosyal Faaliyetler sorumlusu Akif ASLAN’ın katıldığı iftar yemeğine Samsun’dan temsilcilik başkanımız Prof. Dr. Halis ÖLMEZ ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet KARABACAK eşleri ile Amasya temsilcimiz İsmail Hakkı ÇITTIR, Edip Ahmet CEYLAN eşleri ile, Yozgat’tan Bekir ERKOÇ, Mustafa KABATAŞ, Nurettin ÇİÇEK ve Ömer DUMLUPINAR, Kırıkkale’den Suat ULUDOĞAN ve Aslan YERLİKAYA,  Osmancık Temsilcilik Yönetimi Av. Bekir YAZICI, Kazım GÜÇLÜ, Mustafa BERBER katılmışlardır.

Çorum Merkez ve ilçelerinden vakıf dostlarının katıldığı iftar davetine Hitit Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hilmi DEMİR, Prof. Dr. Kaşif Hamdi OKUR, Yrd. Doç. Dr. Ramazan KARAMAN da katılmışlardır.

İftar Yemeğinin sponsorluğunu ise  Çorum Temsilcilik sekreterimiz, iş adamı Mustafa Ayhan YÜRÜYEN üstlenmiştir. Davetlilere, geçmişi 500 yıl öncesine dayanan İskilip dolmasının ikram edildiği iftardan sonra çay sohbeti, tam bir kültür, bilgi ve fikir ziyafeti oldu.

Araştırmacı yazar Turgut ŞAHİN, Hitit Ün. Öğretim üyesi ve Din işleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Kaşİf Hamdi OKUR, Hitit Ün. Öğretim Üyesi Hilmi DEMİR, Amasya temsilcimiz ilahiyatçı İsmail Hakkı ÇITTIR günün anlamı ve güncel konuları kapsayan konuşmalar yaptılar.

Yapılan konuşmalarda Ülkemiz ve İslam coğrafyasında yaşanan olayların siyasi, dini etnik ve mezhebi etkileri analiz edilerek, Hanefi Maturidi geleneği ve Ehl-i Sünnet geleneğinin kuşatıcı ve kucaklayıcı özelliğinin çatışmaların panzehiri olduğu vurgusu yapıldı. Radikalizm, şiddet kültürü ve terör ilişkisi üzerinden İslam dünyasının her bakımdan bölünmüşlüğünün meydana getirdiği sorunların çözümünün medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası ile mümkün olacağı vurgulandı. Bu anlamda “Medeniyet Serisi” olarak 8 kitap projesinin vakıf desteğinde devem ettirildiği, Akaid, Hadis ve Sünnet Anlayışımız ve İmam-ı Maturidi isimli eserlerin kitap olarak yayınlandığı, diğerlerinin ise en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER ise vakıf çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye ve İslam dünyasının içinde bulunduğu şartlar sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası yolundaki çalışmalarımızla uzun ince bir yola çıktık. Bütün Anadolu’yu dolaştık, kadim dostlarımıza ulaştık, insan kaynaklarımızı güncelledik, hep birlikte imkân ve kabiliyetlerimizi birleştirerek bu medeniyet yolunda hizmete ve mücadeleye devam etmemiz gerektiğini belirtti.

Onur Tavukçuluk tesislerinde geç vakitlere kadar devam eden çay sohbeti ile vakıf dostları güzel bir vakit geçirerek hasret gidermiş oldular.