Dostlar Buluşması Trabzon’da Gerçekleşti

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının DOSTLAR BULUŞMASI Bölge Toplantısı, 23 Nisan Cumartesi günü Trabzon’da yapıldı. Toplantı sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Toplantıya Ankara’dan Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER, Başkan Yardımcısı Av. Mahmut ÖZBAY, Başkan Yardımcısı Şazeli ÇÜGEN ve Mütevelli Üyesi Hüseyin AYAZ katıldı. Ayrıca Vakfın Mütevelli Üyesi İbrahim KUMAŞ da, bu Dostlar Buluşması’na iştirak etti.

Toplantının gerçekleşmesine katkıda bulunan ve davet sahibi olan Yahya  DEMELİ açış konuşması ile programı başlattı ve katılımcılara Hoş Geldiniz deyip teşekkür ettikten sonra sözü Hüseyin AYAZ’a bıraktı. Sayın Ayaz katılımcıları, üstad Bestami YAZGAN’ın “Gönlü Muhabbete Yurt Olanlara”  şiiri ile selamladı ve toplantının düzenlenmesi vesilesiyle duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere sözü sırayla katılımcılara verdi. Katılımcıların konuşmalarında dikkati çeken ortak paydanın, hasret, muhabbet, heyecan ve mutluluk olduğu görüldü.  Dostların Buluşması, böyle bir güzelliğin de tazelenmesine vesile oldu.

Başkan Yardımcısı Av. Mahmut ÖZBAY’ın ve Mütevelli Üyesi İbrahim KUMAŞ’ın yaptıkları konuşmalar programa güzel bir anlam ve zenginlik kattı.

Başkan Yardımcısı Şazeli ÇÜĞEN’in de konuşmasında dile getirdiği; “yıllar önce ekilen tohumların meyve vermeye başladığını, vakıf olarak sahip oldukları en büyük enerjinin muhabbet olduğu” hususu katılımcılar tarafından not alındı.

Katılımcıların konuşmalarından sonra Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hayrullah BAŞER uzun bir konuşma yaptı.

Vakıf Dostları Buluşmasının anlam ve önemini ayrıntılı bir şekilde anlatan sayın Başer konuşmasında Vakıf olarak yaptıkları, özellikle de son yıllarda yoğunluk kazanan çalışmalarından bahsetti.

Vakfın yıllar önce ortaya koyduğu çalışmaların, bugün Türkiye siyasetine yön veren ve toplumun her kesiminde hüsnü kabul görmüş bireylerin yetişmesine vesile olduğunu dile getirdi.

Vakıf olarak önemli bir uyarılarının da, görev başında olan ve sorumluluk taşıyanların, bu görev ve sorumluluklarının icabı neyse bunu asla ihmal etmeden yerine getirmelerinin şart olduğunu, aksi takdirde yok oluşa giden yıkılışın mukadder olabileceğine (Allah korusun) vurgu yaptı.

Sayın Başkanın konuşması, Dostlar Buluşması Programının gündemine açıklık getirdi. Bu konuşmadan sonra katılımcılara tekrar söz verildi. Katılımcılar, iyi dilek ve temennilerde bulunmalarının yanında DOSTLAR BULUŞMASI’nın devam ettirilmesinin gerekli ve faydalı olduğuna dair fikirlere konuşmalarında yer verdiler.

Kadim Dostlardan Mustafa TOSUN’un ve Yahya DEMELİ’nin, Trabzon’daki DOSTLAR BULUŞMASI’na ev sahipliği yapmaları ve Dostlar Buluşması’na gösterdikleri yakın ilgi, Vakıf Başkanı ve diğer yetkililer tarafından memnuniyetle karşılandı. Bundan dolayı kendilerine şükran ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Katılımcılar arasında yer alan M. Hanefi MAHİTAPOĞLU, Kenan SARI, Salih Cengiz AYDEMİR, Mehmet KAZANCI ve diğer kadim dostlarla yeniden iletişime geçmenin isabetine vurgu yapılarak program birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.