III. KOCATEPE GENÇLİK FUARI

11.05.2016

Hasan YAĞDIRAN

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM’in ev sahipliğinde düzenlenen III. Kocatepe Gençlik Fuarı 5 – 8 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılışını yaptığı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Prof. Dr. Metin Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı mensupları, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve gençlerin katıldığı fuar yoğun ilgi gördü. Bu yıl ki gençlik fuarının teması “Bilgi, Eylem ve Ahlak” olarak belirlendi. Bilgi, eylem ve ahlak kavramlarının tartışılmaya açıldığı fuarda, bu kavramların önemi ve anlamı üzerinde derinlemesine duruldu. Gençler olarak İbni Kuteybe’nin “eylem olmadan bilgi ve dahi bilgi olmadan eylem talep edilemez.” sözünden yola çıkarak fuar kapsamında bilgimizi eyleme dönüştürmenin önemi ile hareket ettik.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı olarak ilk kez katıldığımız fuarda, standımızı ziyaret edenlere vakfımızın çalışmalarını anlatmanın yanı sıra lokum ve kahve ikramında bulunarak, muhabbet ederek kardeşlik bağlarımızı geliştirme fırsatı yakaladık. Dört günlük fuar kapsamında vakfımızın çalışmalarını tanıtmanın yanında bir çok vakıf ve derneğin çalışmalarını inceleme ve bilgi sahibi olma fırsatı da elde ettik.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Gençliği olarak gençlik fuarının yeni fikirlere, yeni tanışmalara, yeni dostuklara ve yol arkadaşlıklarına vesile olması temennisiyle hareket ederek dolu dolu bir fuar geçirdiğimizi düşünüyorum.

Fuar kapsamında ortak alanda düzenlediğimiz faliyetler çerçevesinde davetimize icap eden Prof.Dr. Sinan Canan ve Adem Karafilik hocalarımıza da teşekkür ederiz. Hocalarımız ortak alanda düzenlediğimiz söyleyişi programlarına katılım sağlayarak ve program sonunda gençlerin istekleri üzerine kitap imzalama töreni gerçekleştirmeleri vakfımızın standına ayrı bir hava ve güzellik kattı.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Gençliği olarak, bir yıllık faliyet dönemi içerisinde verimli ve güzel faliyetleri gerçekleştirmenin heyecanı ile gençlik fuarını da verimli bir şekilde değerlendirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Rabbim gayretlerimize zeval vermesin. Rabbim bizlere bir eline güneşi, bir eline dünyayı verseler, davasından, iddiasından ve hakikatten asla vazgeçmeyecek şuurda gençlik olmayı nasip eylesin. Rabbim bizlere, heyecanımızı ve motivasyonumuzu kaybetmeden bu hareketin bir ferdi olarak daha nice güzel faliyetlere imza atmayı nasip eylesin.

Son olarak gençlik fuarının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özellikle desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen vakıf baskanımız ve yönetım kuruluna, gençlik teşkilatında ki değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.