Karadeniz Toplantısı

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı beraberinde, Vakfın Mütevelli Üyesi Recep KIRIŞ, ÇSGB Müst. Yard. Mahmut ÖZBAY, ÇSGB eski Müst. Fatih ACAR, Yönetim Kurulu üyesi Raif AK ve Kırıkkale Temsilciliğinden Erol GÜROL ile birlikte Samsun bölge toplantısı yapıldı.

Toplantıyı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Halis ÖLMEZ organize etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER konuşmada;

‘’Bugün yine iki kutuplu bir dünya var. Bir tarafta bilgiyi, ilmi, teknolojiyi, malı düşünceyi üreten, ürettiğini pazarlayan, prensipleri belirleyen ve uygulayan, dünyayı tanzim eden, hükmeden ve dünyayı yöneten bir kutup, diğer tarafta birinci kutuptaki dünyanın ürettiklerinin pazarı olan, sömürülen, emperyalist güçler adına savaşa giren, cehaletin, fakirliğin kol gezdiği bir dünya. Bizim dünyamız.

Türkiye bu iki kutuplu dünyanın tam ortasında yer alıyor. Hükmeden, emperyalist dünyanın etkisinden kurtulmaya, kendine yeter hale gelmeye çalışıyor.

On yıldan fazla bir süredir muhafazakâr bir iktidar yönetiyor ülkeyi. Ama halen bir eğitim politikamız oluşturulamadı. İnsan yetiştirme politikamız yok. Bugün ülkeyi yöneten kadrolar, geçmişte birer marka olan hareketlerin yetiştirdiği kadrolardır. Bugün geçmişte marka olan bu kadroların hiç biri görevini yapmıyor. Endişelerimiz var. Yarın ülkeyi yönetecek, ülkeyi gönül rahatlığı ile teslim edebileceğimiz kadrolar yetişmiyor. Bu alanda görevini yapan bir hareket, bir çaba ve gayret maalesef bugün yok. İnsanımız ve gençliğimiz gittikçe sekülerleşiyor. Kutuplaşma hat safhada. Magazin ve tüketim kültürü hayatımıza hükmediyor. Manevi dünyamızı tanzim etmekle görevli teşkilat ve cemaatlerimiz de sekülerleşmenin kıskacında. Kutuplaşmanın birer tarafı ve sebebi haline geldiler.

Bu hastalığımızı tedavi etmek gerekiyor. Bu nedenle geçmişte başarılı çalışmalara imza atmış, kadro ve insan yetiştirme çalışmalarında bir marka olmuş camiamız mensuplarına önemli bir görev düşüyor. İnsan birikimimiz yeniden harekete geçirip, ülkemizin sağduyu sahibi, ülkenin İslam dünyasının ve insanlığın problemlerine kafa yoran bizim camiamızdan bütün insanlarımızla yeni bir kültür ve medeniyet mücadelesini başlatmak zorundayız.

Vahiy ve Risaleti esas alan, ilmi rehber edinen, bütüncül bir düşünde anlayışına sahip, kutuplaştırmayan, farklılıklarımızı zenginlik kabul eden yeni bir anlayışla ülkemizin yarınlarına insan yetiştiren yeni bir harekete ihtiyaç var. Sizi bu hareketi başlatmaya, birlikte yeni ve güzel işler yapmaya davet ediyorum’’ dedi.

Toplantıda söz alarak konuşan Eski Milletvekili ve Vakıf Mütevelli Üyesi Recep KIRIŞ;

‘’Dünyada örtülü bir savaş var. Bu İslam’a karşı örtülü bir saldırıdır. İslamı bir tehlike olarak göstermeye ve Müslümanları birbiri ile savaştırma şeklinde devam ediyor. Amaç; Müslümanların dünyada söz sahibi olmalarını önlemektir’’ diyerek herkesi göreve davet etti.

Toplantıda kürsüye davet edilen ÇSGB Eski Müsteşarı ve Başbakanlık Müşaviri Fatih ACAR;

‘’Bu camianın yaptırdığı eğitim çalışmalarında kişiliğim ve hayatım şekillendi. Türkiye’nin bütçesinin neredeyse yarısını oluşturan SGK’ da ki başaralı ve şaibesiz çalışmalarımın temelinde bu camianın bizlere verdiği değerler eğitiminin önemli bir etken olduğunun farkındayım. Bu camiada şunu öğrendim: Faal olmak, Aktif olmak, İz bırakmak. Aktif iyilik içinde olmak pozitif iyilik sadece kendisi için, tefekkür etmek, ibadet etmektir. Bize aktif olarak hayatın içinde olmak değerleri öğretildi.

Anadolu Vakfının çalışmalarını önemsiyorum. Çok daha güzel hizmetler bekliyorum’’ dedi.

ÇSGB Müsteşar Yard. Av. Mahmut ÖZBAY Samsun ve Karadeniz bölgesindeki geçen hayat kesimine ait kesitleri duygusal ve nostaljik bir üslup ile katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda, Prof. Dr. Cafer MARANGO, Em. Öğretmen Hulusi OKUR, Ezc. Mehmet ÖZMEN, Recep AZAKLI, Avni KARAKUŞ’da birer konuşma yaptılar.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER’in katılımcıların sorularına verdiği cevap konuşması ile toplantı sona erdi.