Muhteşem Final

Kampın son günü gençlerle beraber olmak, onlara hayat dersi vermek üzere Kahramanmaraş’dan Final Okulları sahibi  Eğitimci-Şair-Yazar İbrahim GÜLSU  teşrif ettiler. Gün içinde  gençlerin faaliyet istasyonlarını gezdi. Akşam etkinliğine katılarak gençlere hitap etti. Konuşması gençler tarafından sık sık alkışlarla  kesilen ve  “Biz biz biz Fatihlerin nesliyiz” sloganlarıyla kesilen Eğitimci-Şair İbrahim  “Anadolu’da yaşayacaksanız güçlü olacaksınız. Tabi çağın gücü sadece bilek gücü değildir. Silah gücü değildir arkadaşlar. Çağın gücü bilgi ve teknoloji gücüdür. Eğer siz çağın gereği teknolojiye bilgiye sahip değilseniz, bilgi toplumu olamamışsanız, kullandığınız silahlara sahip değilseniz, o zaman güçlü değilsiniz demektir.Onun için genç arkadaşlarıma bir ağabeyleri olarak,  bir eğitimci olarak  şunu söylemek istiyorum. Bugün güç millidir, bugün güz teknolojidir arkadaşlar. İşte Afrin’de kullandığımız silahları kendimiz ürettiğimiz için  daha eminiz değimli ? Ben inanıyorum Türk milleti zekidir. Türk gençlerinin üstesinden gelemeyeceği bilgi ve teknoloji yoktur. Sadece o imkanlar sağlansın, genç arkadaşlarım yüreğini koysun, tüm silahların   elektronik yazılımını yapacak  ve üretecek kapasiteye ve zekaya sahiptir. Yurt dışında da bulundum. Diyorum ki Türk gençleriyle boy ölçüşebilecek bir başka milletin gençleri yoktur . Bunlar yürekten söylediğimiz ifadelerdir. Genç arkadaşlarım kendiniz olun. Özgün olun. Kendinize has olun.Her insan bir liderdir.Özellikle ifade ediyorum. Aşağılık kompleksine kapılmadan içinde bulunduğunuz şartlar ne olursa olsun ben dünyanın en değerli insanıyım diyerek kültürünle bakışınla ,yürüyüşünle kendinize has olun. Özgün olun.” Dedi.

Yönetmenliğini Mehmet Hakkı YANMAZ’ın   yaptığı Vakıf korosu  ney ve saz eşliğinde  “Bülbül, gel gör beni aşk neyledi, sevdim seni mabuduma ilahileri, Hakkı Mehmet YANMAZ’ın yazdığı  ve okuduğu “Bumuydu senin şanlı kaderin” isimli  şiiri  ile Gaziantep’li gençlerden Mehmet’in  söylediği “Antep’in hamamları”   ve koronun son parçası olarak “Şu toprağa diktiğimiz fidanlar” marşı   tüm katılımcılarım ayakta söylediği son eser olmuştur.

Diğer taraftan, gençlerimiz 15 Temmuz Şehidi Ömer Halis DEMİR’in şehadetinin canlandırıldığı  bir oyun sergileyerek izleyicilerden beğeni aldılar. Ardından Gaziantep’li kampçılardan  Ali Nebi ER   isimli genç bir şiir okudu.

Gaziantep ve Anadolu Vakfı  kamp ekibinden 4 günlük kamp süresince örnek kampcı seçilen 10 gence İslam İlmihali Kitabı Adnan YILDIRIM, İzci  Lideri Eğitimci Mahmut UÇMAN, İbrahim , Şazeli Çügen ile Gaziantep Kamp liderlerince hediye edildi.

Ardından gençlik spor genel Müdürlüğünce kampa  gençlik lideri olarak görevlendirilen  Aydın ŞIK,Furkan Fevzi DELİ, Ahmet GÖKÇECİK, Nurullah ÖPÖZ ve Yunus  sahneye tek tek çıkarak genlerle  helalleştiler. Sonrasında  Vakıf Genel Başkan Vekilimiz Şazeli ÇÜGEN “Mesaj” adlı  şiiri  okuyarak çok güzel ve anlamlı bir şekilde  gecenin finali yamalmanmış oldu.  Gecenin sonunda  halaylar çekildi. Kamp ateşi yakıldı.

Haber : Ali KURT

Fotoğraf : Hasan YAĞDIRAN