Sevgi Dostluk ve Kardeşlik Platformu Toplantısı Yapıldı

Sevgi Dostluk Kardeşlik Platformu'nun 53 Sivil Toplum Kuruluşuna yaptığı davet üzerine 25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Başkent Öğretmenevinde kahvaltılı bir program düzenlendi.

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı, Araştırma ve Kültür Vakfı, İnfak Vakfı ve İnsani Değerler Derneğinin bir araya gelmesiyle oluşan Platform’un varlığından bazı STK’ların ilk defa haberdar oldukları, bunun da kendilerinde umut, heyecan ve beklentiler oluşturduğu gözlemlendi.

Kahvaltının ardından dua yapıldı ve Kur’ani Kerim tilaveti ile program başladı. Program organizatörlüğünü yapan Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şube Başkanı Hikmet YILDIRIM programı yönetmek üzere Oturum Başkanlığına İnfak Vakfı Başkanı Ömer KÖSE’yi, Katip Üyeliğe de İnsani Değerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin DAĞLI’yı teklif ederek bu görevi ifa etmeleri sağlandı. Oturum Başkanı Ömer KÖSE kısa bir durum değerlendirmesi, selamlama ve kahvaltılı programın önemli gerekçeleri hakkında bilgi verdikten sonra sözü Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Başkanı Hayrullah BAŞER’e verdi. Sayın BAŞER yaptığı konuşmada; İslam Aleminin içinde bulunduğu acıklı durumu tasvir ettikten ve zalim Dünya’nın İslam Alemine reva gördüğü muamelelere dikkat çektikten sonra inananların sorumluluklarını ve yapmamız gerekenleri sıralayarak ülkemiz, milletimiz, dinimiz ve devletimiz için bir araya geldiğimizi, birlik, kardeşlik, dayanışma, işbirliğinin zaruretini, bireyselleşme-sekülerleşme tuzaklarına düşmememiz gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Başer’in konuşmasından sonra Oturum Başkanı Ömer KÖSE STK Temsilcilerine sırayla söz hakkı verdi. STK Temsilcileri yaptıkları konuşmalarda kendi kurumlarını tanıtmalarının yanında daha somut ve aktif etkinliklere yönelik çağrılar beklediklerini dile getirdiler. Bazı STK Temsilcileri de Platform’un varlığından yeni haberdar olduklarını ifade ettiler.

Oturum Başkanı Ömer KÖSE toplantıdan önemli mesajlar aldıklarını, bu mesajların daha iyiye, daha güzele, daha doğruya, daha hayırlı olana ulaşmada kendilerine ışık tutacağını, bundan dolayı katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ettiğini bildirerek yeni etkinliklerde buluşmak üzere selamlayıp toplantıyı kapattı.

Sevgi Dostluk Kardeşlik Platformu’nun Kahvaltılı Program Davetine Katılanların Listesi

NO

20

Şehir ve Medeniyet Derneği  -  Aziz Oğuzhan Karaman