Sivil Toplum Diyaloğu ve AB Proje Çalışması

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB süreci doğrultusunda kamu ve sivil topluma yönelik olarak pek çok proje geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir. AB üyelik sürecinde Türkiye'de kamu ve sivil toplumun etkinliğinin artırılması, AB konusunda diyaloğun geliştirilmesi, AB'nin Türkiye'de daha geniş kitlelere anlatılması ve Türkiye'nin Avrupa'da daha etkin tanıtılması için  projeler geliştirilmeye devam edilmektedir.

Bu bağlamda, 2018 yılı için Türkiye'den dernekler; vakıflar; dernekler ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların ortaklaşa geliştirecekleri projelere, en az 60 bin avro, en fazla da 200 bin avro hibe desteği sağlanacaktır.

Vakfımız da hibe programlarının mahiyeti ve önümüzdeki dönemde destek programları çerçevesinde proje geliştirme çalışmalarına Genel Başkan Yardımcısı Adnan YILDIRIM’ın başkanlığındaki bir grup genç ve  Proje Uzmanı Gül GÖNENCAN ile başlatma kararı vermiş, bu doğrultuda Proje Grubu ilk toplantısını  29/12/2017 tarihinde yapmıştır.

Haber ; Furkan ESMEK

Fotograf; Sefa KILIÇ