Vakfımızın Geleneksel İftarı Gençlerle Yapıldı

12 Mayıs 2019 tarihinde vakfımız ve gençlik kollarımız ortaklaşa iftar programı düzenledi. Programda vakfımızın hanım kolları, gençlik kolları, mütevelli heyeti, hocalarımız bir arada bulunmakla beraber VI. Kocatepe Gençlik Fuarı'nda tanıştığımız gençler ve farklı topluluk üyeleri de soframızı şenlendirdi.

Akşam ezanıyla beraber açılan oruçlar namaz ile taçlandırıldıktan sonra eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek karnımız gibi zihnimizi doyurdu, geçmişin ışığında geleceği şekillendirmemiz için önerilerde bulundu.

Kaybettiğimizi kaybettiğimiz yerde aramak... İşte Cemil Bey sözlerine böyle başladı. Nerede, ne zamandan beri kaybetmeye başladık? İşte bu sorunun cevabı hem toplumsal hem de siyasal pek çok sorunun cevabı oluşunu ifade eden Cemil Bey sorunlarla başa çıkmak için sorun tespitinden sonra akıl ve vahiyin kaynak olarak kullanılmasını belirtti.

Temel sorunların başında geçmişe duyulan özlem, onu yeniden canlandırmak dururken aslında çözüm geçmişin gösterdiği yoldan onun olumlu ve olumsuz yanlarından ders çıkartarak geleceğe şekil vermektir şeklinde ifadelerde bulunan Cemil Bey aklın makul olanı her türlü bulabileceğini, bu devirde aklın, vicdanın ve cüzdanın başka beyinlere kiralanmaması gerektiğini ifade ederek geçmişten günümüze süregelen bu bozulmaya karşı üretilen çözüm yollarını bizlerle paylaştı.

Koçibey Risalesi, Katip Çelebi'nin Siyasetname'si, Nizamü'l-Mülk'ün Siyasetname'si gibi eserleri örnek vererek bu eserlerin dönemin padişah ve sadrazamlarına devlet yönetimdeki hastalıkların tedavisi için sunulan ilaçlar olduğunu belirten Cemil Bey bu tarz nasihat niteliğindeki siyasetnamelerden çıkarttığı emanetin ehline verilmesi, padişah danışmanlarının yetersizliği, istişare esksikliği, ahlaki bozulmaların varlığı, adliyenin ıslahı, eğitimin iliklenecek ilk düğme misali dikkate alınması ve siyasetin hukuk ve ahlak beraberinde oluşması gerektiği gibi ana başlıkları vakfımız büyükleri ve gençlerimizle paylaşarak ardından da gençlerimizin aklına takılan sorulara cevap vererek konuşmasını bitirdi.

Bu güzel iftar programı için gençlerimiz adına heö vakıf büyüklerimize, hem gençlerimize hem de iftar boyunca yanımızda olan hocalarımızla Cemil Bey'e teşekkürlerimi sunar, bir başka yazıda buluşmak dileğiyle sizleri Allah'a emanet ederim.

Haber

Ayşe BULUÇ