Vakfımızın Mütevelli Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Vakfımız Mütevelli Olağan Genel Kurulu 16.12.2017 Cumartesi günü saat:11.00’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şazeli ÇÜGEN’in açış konuşmasıyla başladı. Şazeli ÇÜGEN açış konuşmasında Heyeti selamladı. Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı’nın bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vakfımızın, toplum için çabalayan, zamanını ülke ve milletine harcayan bir topluluk olmasından dolayı huzur duyduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi buraya toplayan gönüllü sorumluluk duygusudur. Gönüllü olarak enerji, çaba ve gayretini vakıf aracılığıyla milletine arz eden büyüklerimi ve kardeşlerimi tebrik etmek istiyorum. Vakıf, kurumsal kimliğini kazanmıştır. Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı insanlığın ortak değerlerine saygılı, Kur’an ve Risalet’i temel alan, istişareye büyük önem veren bir medeniyet hareketidir” dedi.

“Dünya bir buhran yaşıyor ve arayış içinde. İslam dünyası ise dünyevileşmenin girdabında can çekişiyor” tespitinde bulunan Şazeli ÇÜGEN, “Toplumumuzun doğru bildiği yanlışları düzeltmek için büyük çaba sarf ediyoruz, yayıncılıkta medeniyet serisini başlattık, inşallah daha güzel sonuçlar alacağız. Gaye; sosyolojik, metafizik ve fizik dünyamızın dini, ahlaki ve milli konularda yeni bir hayat tarzı ile yeni bir toplum inşa etmektir. Medeniyetimize uygun genç yetiştirebiliyorsak gaye işte bu.” diyerek mütevelli toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi ve sözlerini tamamladı.

Açış konuşmasından sonra divan başkanlığına Yozgat eski Milletvekili Mehmet ÇİÇEK seçildi.

Vakıf 2018 Yılı Stratejik Eylem Planı konusunda Vakıf Genel Sekreteri Mehmet ÖZTÜRK sunum ve değerlendirme yaparak Mütevelli Heyetini bilgilendirdi. Vakıf 2018 Stratejik Eylem Planında yer alan ana faaliyet alanlarının; “Eğitim ve Kültür”, Fikir Üretme”, “Gençlik”, “Sosyal Faaliyetler”, “Sosyal Sorumluluk”, “İletişim ve Medya”, “Kurumsallaşma” olarak belirlendiğini ifade eden ÖZTÜRK, her faaliyet alanındaki başlıkları tek tek ele alarak açıkladı ve Heyete teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

2018 Yılı Vakıf Bütçesinin müzakeresine geçildi. Bütçenin sunumu Genel Muhasip Raif AK tarafından yapıldı ve oylamaya sunulan bütçe kabul edildi.

Şube ve Temsilciliklerin teşkilatlanma ve faaliyetleri değerlendirildi. Şube ve temsilciliklerin faaliyet değerlendirmesi konusunda Genel Müdür Ali AY, “Kurumsallaşma noktasında önemli adımlar attık. Önümüzdeki yıl denetim yılı, kamu yararı vakıf olma statüsünü kazanmak için 2018 de bu başvuruyu yapacağız. Merkezde tamamladığımız kurumsal yapıyı şube ve temsilciliklerde de sağlamamız gerekiyor. Vakıf Mevzuat Kitabı şube ve temsilciliklerce çok iyi bir şekilde okunup uygulamaya konulmalıdır” dedi.

Divan Başkanı Mehmet ÇİÇEK,  bu konuyla alakalı söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Van Şubesinden Rıdvan BAŞAK, Sivas Şube Başkanı Abdülkadir HASBEK, Mütevelli Üyesi Mahmut ÖZBAY, İzmir Şube Başkanı Mevlüt EVREN, Kayseri Şubesinden Kahraman CANASIN söz alarak görüş, düşünce ve önerilerini paylaştılar.

Mehmet ÇİÇEK, Eylem Planı hakkında söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Söz alan olmadı. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Rahmetli Sami GÖNEN’den boşalan Mütevelli Üyeliğine Cemal ŞEN seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Mevlüt EVREN, Sadık KARAASLAN, Mustafa ÖZKAN ve Mahsun ŞAHİN söz alarak düşüncelerini ifade ettiler.

Dilek ve temennilerden sonra Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER söz alarak, Vakıf çalışmaları ve geleceğe dönük hedefler konusunda önemli açıklamalarda bulunduğu konuşmasında şunları söyledi: “Sadece dua eden değil çalışırken zikreden olmalıyız. Herkesi kucaklamaya talip bir gayrettir bizimkisi. Bunu, batı kendi ölçülerinde yapmış, üretiyor ve hükmediyor. Günübirlik bir çalışmayla bu mümkün değildir. Çocuklarına miras bırakmak isteyenler çocuklarını geleceğimizin temsilcisi olarak yetiştirmelidirler. Geleceği planlayan bir nesil bırakmak istiyoruz. Kurumsal bir yapı için uğraşıyoruz. Yayınların dağıtımını kolaylaştırmak için çabalayın. Stratejik Plan sayesinde kurumsallaşma yolunda büyük adımlar attık. Taşın altına birlikte el koyarsak taşı kaldırması kolay olacaktır. STK’larla işbirliği içinde çalışıyoruz. Özellikle güneydoğu konusunda rapor hazırladık, alanda olduk ve güzel bir rapor çıkardık. Birikimimizi millet davasına katmazsak Allah’a layık bir kul olamayız. Akademisyenlerin çalışmalarına özel önem veriyoruz. Fırsatlar tükenmez, yeter ki fırsatları değerlendirmeyi bilelim. Güzel neticeler yapmak niyetiyle atölye çalışmaları yapmayı karar altına aldık” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayrullah BAŞER’in konuşmasından sonra Divan Başkanı Mehmet ÇİÇEK, “Bu toplantının hayırlara vesile olması diliyorum ve sizlere teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdı.