Vakıfımız Gençleri Kayseri’de Doğa, Tarih ve Kültür Gezisi Kampı Yaptı

Ev Sahipliğini Kayseri Anadolu Vakfı Şubesinin yaptığı Gençlik Kampına Sivas, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana, Konya, Ankara ve İstanbul’dan katılım sağlayan 30’a yakın vakıf genci Eğitim ve Kültür gezisi yapmak üzere Kayseri Anadolu Vakfı Kültür Merkezi ve Misafirhanesinde bir araya geldi.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şazeli ÇÜGEN ve Genel Müdür Av. Ali Ay’ın da iştirak ettiği programda gençler birbirleriyle tanışıp kaynaştılar.  Akabinde Başkan Vekili Şazeli Çügen ve Genel Müdür Ali Ay Anadolu Vakfının amaç ve hedeflerini gençlere anlattılar.

İkinci gün sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Kayseri Şube Başkan Yardımcısı İsmail Kösem ve Kültür merkezi müdürü Kahraman Calasın’ ın rehberliğinde;  Yahyalı ve Develi ilçelerindeki tarihi ve turistik yerlerini gezmek üzere yola çıkıldı. Yahyalı Kapuzbaşı Şelalesinin tabi güzelliği gençler tarafından çok beğenildiği dikkatlerden kaçmadı.

Kapuzbaşı şelalesinin hemen kenarında öğle yemeği yendikten sonra, kampa katılan Vakıf büyüklerinden eski günlerdeki kamplarını ve o zamanlar yaşadıkları olaylar pür dikkat dinlenildi. Daha sonra teleferikle Erciyes’ e çıkılarak buradan Kayserinin doğal güzelliği seyredildi.

Bu geziye Sivas Şube Yönetimini temsilen katılan Necati COŞGUN ve Nurettin TANRIVERDİ tüm gezi boyunca gençlerle gerçekleştirdikleri şiir, marş, kahramanlık türküleri, fıkra ve söyleşilerle geziye ayrı bir coşku, heyecan ve güzellik kattılar.

Haber: Ömer Otacı

Foto: Abdullah Edip YILDIRIM