Eyüp Sultan Buluşması

İSTANBUL ANADOLU VAKFI ŞUBESİ E. BAŞSAVCI REŞAT PETEK'İ KONUK ETTİ

Anadolu Vakfı Eyüp Buluşmalarının bu ayki konuğu Emekli Başsavcı Sn. Reşat Petek oldu.

Gündemi değerlendiren Petek, günümüzde hesap kitap tarifinin bol miktarda zikredildiğini ifade ederek esasen hesap sahibi olanların “ Büyük Hesabı “ unutmamaları gerektiğini söyledi. Makam mevki yada para kazanmanın insanın mayasını bozmaması gerektiğine işaret eden Reşat PETEK , ÜLKEMİZDE YAŞANAN ATMOSFERİN sanki bir fırtına gibi ortamı kasıp kavurduğunu anlattı.

Petek, "Geriye baktığımızda 11 yıllık süreçte yapılan çok olumlu işler var. Fakat zaaflar, yapılan hatalar da var. Bunlara dikkat etmemiz lazım. İktidar en büyük imtihanlardan birisidir. Unutmamak lazım ki Allah cc adaleti emrediyor. Yanlış yapanı dışlamayalım, incitmeden uyaralım." dedi.

2007'ye kadar Türkiye'de önemli değişimler ve kırılmalar yaşandığını belirten Reşat Petek 2007'den bugüne hükümetin üzerinde de vesayet organları olduğunu söyledi.

En önemli vesayetin yargı vesayeti olduğunu ifade eden Petek asıl mücadelenin bu alanda yaşandığına dikkat çekti.