Adana Temsilciliği Olarak İkincisini Düzenlediğimiz "Gelin Tanış Olalım" Temalı Sohbeti

Adana Temsilciliği olarak ikincisini düzenlediğimiz "Gelin Tanış Olalım" temalı sohbet buluşmamızın konuğu Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eski rektörü, Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Aykut GÜL hocamızdı.

Sohbet toplantısının açılış konuşmasında Mustafa Ökkeş Evren vakfımız ve temsilciliğimiz hakkında kısa bir bilgi vererek Adana’da faaliyette bulunan vakıflar, STK’lar ve dostlarla tanışma amaçlı düzenlediğimiz “gelin tanış olalım” temalı sohbet toplantımızın 2.sini yaptığımızı bildirdi.

"Kitaba, hayata ve insana dair" sohbetimizde;

Prof.Dr. Aykut Gül,

Vakıf, dernek ve cemaat algısında fetö ve 15 temmuz sonrası oluşan sıkıntılardan, olumsuz etki nedeniyle oluşan yaklaşımlardan ve bu sorunların nasıl aşılması gerektiğinden bahsetti.

Dost ve kardeş vakıflar  STK’lar arasındaki koordinasyon ve planlama eksikliklerinin giderilmesi amacıyla SWOT analizi yaptıklarını, birliktelik içerisinde çalışmalar yapılabilmesi için birliğin sağlanması noktasında "eylem planı" yaptıklarını ve buna çok ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Vakıf, dernek ve STK çalışmalarında özellikle İslami camianın başarısızlığının nedenleri, zayıf yönleri anlatılarak başarılı olan ideolojik sistemlerin/STK'ların doğru yaptığı uygulamalardan bahsedildi. Hocamız, daha sonra ASİM çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Gençliğin durumu değerlendirilerek yaşanan buhranlara çözüm bulmanın teoride kalmayıp sahada olmanın önemine vurgu yaparak gençlerin dünyalarına hitap edecek sosyal etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini, aidiyet bağı kurmanın en pratik yolunun bu şekilde çalışmak olduğunu vurguladı.

Teknolojinin verimlilik için kullanımı, faydalı ve zararlı yönleri anlatıldı. Prof. Dr. Aykut Gül, konuşmasının devamında, her türlü yönetimde yapılan yanlış uygulamalar, istişare eksikliği, düşük profil yönetim kadroları, gençlerin eğitiminde uyku düzeninin önemi, odaklanma problemleri, okumanın ve yazmanın önemi, metodları, faydaları, yazılı ve sözlü eğitimde uygulanan yanlışlıkları anlattı.

Yabancı dil konuşmanın önemi ve pratiğini sağlamanın yolları hakkında gençlere tavsiyelerde bulunuldu.

Soru-cevap kısmında gençlerimizle keyifli anlar yaşandı.

Temsilciliğimizin başkanı İsmail Kandemir tarafından teşekkür konuşması yapılarak sohbetimiz sona erdi.

Haber; Oğuz BOZKURT