Asırların Medeniyeti

Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu, “Selçuklu Medeniyeti Tarihi” konulu konferans düzenledi. Konferans öncesi açılış Mehter Tekımının gösterisi ve gençlerin Afrin’deki mehmetçiğe destekleriyle başladı. Konferansa konuşmacı olrak Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim ALTAY katıldı.
Konferansa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan KARABULUT, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim HALICI, Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet EKİZER ve Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi Başkanı Prf.Mustafa Aydın, Başkan yardımcısı Hasan Mutluoğlu ve topluluğun üyeleri katıldı. Üniversitedeki gençlerle buluşan ALTAY “ Ecdadımız savaşarak fetihler yapan güçlü orduları olan bir devletti ve bunları yaparken geleceğe miras bırakarak bir medeniyet inşa etmiştir. Bir yeri VATAN yapmanız için sadece toprak kazanmanız yetmez, oraya ait kültürel yapılar oluşturmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Konferans Prof. Dr. Ahmet Kağan KARABULUT’un Vav Misali eserinden “Şehr-i Konya” adlı şiiriyle sona erdi. Anadolu Vakfı temsilcilerinin önerileriyle gençliğin medeniyetimizi görerek daha iyi tanıması için Başkan ALTAY’dan Selçuklu Belediyesinin Düzenlediği  “Şehrimi Tanıyorum” adlı gezi sözü alındı.
Şehr-i Konya
Öyle bi yerdir ki şu Konya Şehri
Düşler uzar gider gecelerinde...
İnsan içindeyken yaşar gurbeti