Aydın Temsilciliğimizin İftar Programı

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Başkan Yardımcısı Sayın Şazeli ÇÜGEN “Anadolu Vakfı bir itikat ve Ahlak hareketidir”, dedi.

Vakfımızın Aydın il temsilciliği 22 Haziran 2016 Çarşamba günü iftar verdi. İftar Programı AYMELEK Derneği salonunda yapıldı. Derneğin mütevazı salonunda samimi bir ortamda gerçekleşen iftar; genç yaşlı dostlar grubunun bir araya gelmesine vesile oldu. Yılların eskitemediği bu idealist insanlardan Alirıza Bilgin hocanın sohbet sırasında gözlerine yansıyan canlılık, yaşından beklenmeyen heyecanı yansıtıyordu.

İftardan sonra vakfın Aydın Temsilcilik Başkanı Zeki Altın açış konuşmasında; davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra, vakıf Genel Müdürü Ali AY vakıf çalışmaları hakkında bilgi sundu. Ali AY konuşmasından sonra sözü Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Şazeli Çügen’e bıraktı.

Sayın ÇÜGEN “Anadolu Vakfı bir itikat ve Ahlak hareketidir”, dedi. İtikat akide, inanç demektir. Bir insanın Kur’an ve Sünnet’in ortaya koyduğu tevhid akidesi, Allah tasavvuru doğru bir itikadi temele oturmaz ise; bu insanın düşünce zeminini oluşturan itikat, inanç alanındaki bilgi zafiyeti; dini alanda yoğun bilgiye sahip olsa  da savrulmasını önleyemeyebilir..

Sağlam itikadi temel üzerine oturan Kur’an ve risalet rehberliğinde ahlâki tutum insanı gerçek manada takvaya ulaştırır. İşte bu insan ve toplum modeli İslâm Medeniyetidir. İnsanlığın özlemini duyduğu, tarihi seyir içinde kaybettiğimiz bu medeniyetin yeniden inşası hedefimizdir. Anadolu vakfı, İslâma bağlı, kültürlere saygılı bir harekettir, kapıları, kanatları sonuna kadar açık, herkesi kucaklayan sevgi ve kardeşlik hareketidir dedi.

Daha sonra İzmir Şube başkanımız Av. Mevlüt Evren yaptığı çalışmalardan pratik örnekler verdi. Kuran merkezli, Risalet örnekli kültür çalışmalarını pratiğe dönüştürerek, eyleme dönük çalışmalar yürüttüklerini, iyilik namına ne varsa yapılan çalışmalarla halkla, gençlerle bütünleştiklerini ifade etti.

Mekân sahibi AYMELEK derneğinin çalışmaları sinevizyondan izlendi. Derneğin sorumlusu, çok değerli Başkanı Yurdagül ALTINBAŞ hanımefendi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçek bir tevazu ve samimiyet örneği Yurdagül hanımefendi personeli ile birlikte misafirlerine iftar saatinde yemek ve çay servisinde bizzat hizmet etti. İşte bu mütevazı tutumu ile Başkan Yurdagül hanımefendi Aydınlıların gönlünde taht kurduğu gibi bizim de gönlümüzü fethetti.

Aydın’ın 40 dereceyi aşan sıcak ortamında gerçekten çok güzel bir Ramazan akşamı yaşatan Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül hanıma ve personeline Aydın’lı vakıf dostlarına yürekten teşekkür ederiz.

Çalışmalarında başarılar dileriz.

Ali AY