KONYA GENÇLİĞİNİN ÇEVREYİ TANIMA VE KÜLTÜR GEZİSİ

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi gençlerinin kurmuş ve yürütmekte olduğu Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu Konya/Beyşehir gezisi düzenledi.

Vakfımızın Konya şubesi yönetim kurulundan Halife KOYUNCU ağabeyimiz eşliği ile 20 kişilik bir ekiple  sabah 08:00’de yola çıkıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesi gölü, tarihi ve doğal güzellikleriyle gezilmeye değer bir yerdir. M.Ö. zaman zaman Hititler, Mısırlılar, Asur Devleti ve Frigler yaşamış. En son Bizans hakimiyetinde olan Beyşehir’i Alaeddin Keykubat zamanında, Anadolu Selçukluları hakimiyetine geçmiştir.

Gezimizin ilk durağı kahvaltı ve çay için Yakamanastır milli parkı oldu. Deniz kadar büyüklüğünde olan Beyşehir gölünü kuş bakışı izleniminde kahvaltımızı yaptık.

Daha sonra şehir merkezine inerek tarihi taş köprüyü gezdik. Öğle namazını  ahşaptan yapılma ender bir eser olan Eşrefoğlu Camiinde eda ettik. Atalarımızdan miras Medeniyetimizin bu güzel eserini inceledik. Atalarımıza dua ve şükranlarımızı  sunduk.

Daha sonra öğle yemeği için göl kenarında bir restorana geçtik. Yemekten sonra, Beyşehir Gölünde tekne turu yapıldı. Keyifli bir tur oldu.

Son durağımız Beyşehir gölüne 10 km uzaklıkta olan Hititlerden kalan 3 anıtın bulunduğu 2 tane doğal su kaynağının çıktığı Eflatun Pınarı oldu.

Bu güzel gezide bize eşlik eden arkadaşlarımıza, ağabeyimize ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen vakfımıza gençlik olarak gönülden teşekkür ederiz.

Gelecekte değişik kültür gezilerinde buluşmak dileği ve duası ile arkadaşlarımızla vedalaşarak evlerimizin yolunu tuttuk.

Haber ;

Medeniyet İnşası Topluluğu Başkanı