Konya Şubesi Gençleri ile Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu Gençleri Çanakkale Şehitlerini Andı

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi gençleri, Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu gençleri ile, unutulmaması gereken Çanakkale Destanını daha iyi anlamak ve öğrenmek için bir program gerçekleştirdiler.

23 Mart Cuma günü saat 15:00'da Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı Hocamızın 18 Mart Çanakkale Zaferini anlatmasıyla devam etti. "Çanakkale'de m2 ye 6000 mermi düşüyordu. Sİperler arası mesafe 8 metreydi,ön saftakiler şehit olacağını biliyorlardı.Ölümü öldüren bir ruh yüksekliği kendi cenaze namazını kıldırtacaktır.'' İfadeleri oldukça heyecan uyandırdı.

Prof. Dr. Caner ARABACI şu sözlerle konuşmasına sonlandırdı;

''Çanakkale ruhu bizim vatanımızda ve milletimizde hala vardır ama şuan gençliğimizin Çanakkale’deki gibi kan dökmesi değil ter dökmesi gerekiyor. ''

Programımız Enes Olcay kardeşimizin ''Sakarya'' şiiriyle devam etti.  Ardından Güneydoğu Gazisi Süleyman Ege abimiz ve şehit babası Şevket Babanın, vatan için yaptıkları fedakarlıkları anlatımıyla son buldu.

Şevket Babanın şu cümlesi her şeyi anlatıyordu aslında '' Ben şehit babasıyım evladımızı vatanımız için şehit verdik, Evlatsız yaşanıyormuş ama vatansız asla '' !

Haber : Ömer OTACI