Simav Temsilciliğimiz PEYGAMBERİMİZİ TANIMAK VE İSLAMI ANLAMAK İsimli Bir Konferans Gerçekleştirdi

Vakfımız Simav Temsilciliği tarafından 25 Mart 2016 Tarihinde “PEYGAMBERİMİZİ TANIMAK VE İSLAMI ANLAMAK” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

Simav Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Erhan KAYMAZ’a ait EGE YEMEK SANAYİİ salonunda yapılan toplantıya Simav’lılar yoğun ilgi gösterdi. Misafirlerin bir kısmı konferansı ayakta izlemek zorunda kaldı. Özellikle bayan misafirlerin yoğunluğu dikkat çekti. Bayanların ön sıraları doldurduğu toplantıda erkek misafirler arka sıralarda veya ayakta yer bulabildi.

Geceye Vakıf Genel Merkezini temsilen Mütevelli Heyet üyesi ve İzmir Şube Başkanı hemşehrimiz Av.Mevlüt EVREN ile Mütevelli Heyet Üyesi Doç.Dr.Atalay ŞAHİN iştirak ettiler. Ayrıca Genel Merkez Danışma Meclisi Üyesi Osman ÖĞÜTÇÜ ve Kütahya Temsilciliği yönetimi Halil İbrahim ALTINÇEYREK, Hasan Ali KÖKSAL ve Ali Hikmet METİN toplantıya katıldılar.

Toplantıya konuşmacı olarak Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Habil ŞENTÜRK katıldı.

Toplantı Vakfımız Simav Temsilcisi Recep GÖKÇEN’in açış konuşmasıyla başladı.  Temsilci Recep GÖKÇEN Simav’da böyle bir toplandı tertip etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi, misafirlere teşekkür ettikten sonra bundan sonra bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Daha sonra Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Doç.Dr. Atalay ŞAHİN kısa bir selamlama konuşmasından sonra sözü Av.Mevlüt EVREN’e verdi.

Av.Evren konuşmasına, Vakfın özellikle İzmir Şubesinin faaliyetlerini anlatarak başladı. Kısa bir sözlü tanıtımdan sonra sözü peygamberin örnekliğine getirdi.

Av.Evren;

-Peygamberimiz konusunda iki aşırı görüşün olduğunu, bir görüşün Resulü tanrılaştırdığını, diğer bir kısmının ise peygamberi postacı gördüğünü, ikisinin de Kur’ana aykırı olduğunu, bu iki akımdan da uzak olduklarını, kendilerinin Bakara Suresi’nde bahsedilen orta yol ümmet olmayı tercih ettiklerini,

-Her gün binlerce Müslüman öldürüldüğünü, öldürenlerin tamamına yakınının da Müslüman olduğunu,

Böyle bir ortamda Peygamberimizin örnekliğine ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Daha sonra sunumuna geçen Prof. Dr. ŞENTÜRK peygamberin örnekliğinden örnekler sundu. Sunumun ardından soruları cevaplamak istediğini söyledi. Prof. Dr. ŞENTÜRK, şefaatle ilgili bir soruya Peygamberin kızı Fatma anamıza söylediği “Kızım Fatma! Sakın Babanın peygamber olmasına güvenme” şeklinde verdiği cevabı hatırlattı.

Daha sonra misafirlerden seçkin bir grupla çay içildi ve koyu bir sohbete geçildi. Geç saatlere kadar süren sohbet sonunda bu tür faaliyetlere çok ihtiyaç duyulduğu kanaatine varıldı.

Toplantı öncesi Simav Temciliğinde görevli Erhan KAYMAZ dışarıdan gelen misafirlere yemek ikram etti. Toplantının ertesi gününde de Nurettin EVREN yönetim adına misafirleri kahvaltıda ağırladı.

Temsilciliğimizin ilk organizasyonu olmasına rağmen hiçbir aksaklık yaşanmadan güzel bir faaliyet icra edilmiş oldu.