Vakfımızın Adana Temsilciliği Şair Bestami Yazgan İçin Düzenlenen VEFA Gecesine Katıldı.

“Sebilürreşad Kültür Etkinlikleri Vefa” programlarının ilki Şair Bestami Yazgan’la şairin memleketi olan Osmaniye’de başladı.

Programda şairin hayat hikâyesi, şiirleri, şiir anlayışı, yazıları ve hayata dair yaklaşımları dostlarının dilinden anlatıldı.

Sebilürreşad Mecmuasının organizasyonuyla Kültür Bakanlığı, Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi, Korkut Ata Üniversitesi, Osmaniye Birlik Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen program, 28 Eylül 2017 Perşembe günü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi konferans salonunda saat: 19.30’da gerçekleşti.

Şair, gönül dostu ve dava adamı olan Bestami Yazgan için düzenlenen bu etkinliğe Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Adana Temsilciliği adına İsmail Kandemir, Cihat Tanrıverdi ve Oğuz Bozkurt katıldı.

Protokolünde hazır bulunduğu programa yurdun dört bir yanından şair dostları, dava arkadaşları olmak üzere Osmaniye’den çok sayıda öğrencileri, okuyucuları ve sevenleri katıldı.

Programda Tayyip Atmaca, Osman Arslan, Osman Karataş, Mustafa Ökkeş Evren, Yusuf Dursun, Ahmet Doğru, Hüseyin Emin Öztürk ve oğlu Edip Ali Yazgan gibi birçok şair ve yazar Bestami Yazgan’la ilgili hatıralarını paylaştılar.

Programın sonunda katılımcılara şairin dostlarının kaleminden şairin değerlendirildiği “Bestami Yazgan” kitabı imzalı olarak hediye edildi.