Vakfımızın Konya Şubesi Gençliği “Medeniyet İnşasına” Katkıda Bulunuyor..

Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı Konya Şubesi Selçuk üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde okuyan gençleri olarak bir araya gelerek inandığımız değerler doğrultusunda kurduğumuz “ Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluluğu” nun Selçuk Üniversitesi kampüsü içerisinde geçen hafta boyunca diğer topluluklarla birlikte kendimizi tanıtmak ve yapılacak faaliyetlere dikkat çekip üye kaydı yapmak için STANTLAR açarak dikkatleri çekmeyi başardık.

Beşgün boyunca tanıştığımız arkadaşlarla birlikteliği sağlamak amacı ile Cumartesi günü bir kahvaltı programı düzenledik.

Topluluğumuzun kurulmasında maddi-manevi hiçbir desteğini eksik etmeyen Vakfımızın Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan MUTLUOĞLU ağabeyimiz kahvaltı konuğumuzdu.

“Selçuk Üniversitesi Medeniyet İnşası Topluğu” adının özellikle seçilmesi “Selçuklu Medeniyeti” merkezi “Konya” ilinde Selçuk Üniversitesinde okumamızın ve medeniyetimizin inşasına katkıda bulunabilmenin olumlu getirisinden faydalanmaktı. Topluluğumuzda, kendimizi görsel olarak ifade edebilecek anlam yüklü bir amblem hazırlamaya çalıştık. Amblemde; Kadim Medeniyetimizin kaynağı kitap, Selçuklu devletinin arması Çift Başlı Kartal , Hilal biçiminde sıralanmış anlam yüklü yedi Yıldız harmanlandı.

“İlim, Akıl ve Hikmeti rehber edinen gençlerin buluşma merkezi..” Çağrısı ile başlayan davetimizle dikkat çekmeye çalıştık.

Topluluğumuzu şu şekilde tanımlayabiliriz;

- “İSLAM’a bağlı, milli değerlerine saygılı, insani değerleri önemseyen bir eğitim, kültür ve medeniyet topluluğudur.”

- “Doğruların yanında, yanlışların karşısında, geleceğin teminatıdır.”

- “Benliğinde her zaman vicdan, merhamet ve insanlık taşıyacak bir harekettir.”

- “Sohbetleri verimli olan dostların muhabbet otağıdır.”

- “SEVGİ TOPLULUĞU ve İSLAM KARDEŞLİĞİNİN ana kucağıdır.”

AMAÇ olmadan yapılacak bütün çalışmaların başarısız olamaya mahkum olacağı inancı ile, amaçlarımızın bir kısmını şu şekilde ifade etmeye çalıştık:

“Tarihine, milli-manevi değerlere bağlı kalmak,

-  ilim, akıl ve hikmeti rehber edinmek,

Medeniyetin inşasına katkıda bulunmak,

-  Sevgi toplumunu oluşturmak,

Etkili bir kültür ve fikir hareketi olmak,

-  Eleştirel düşünme metodunu benimsemek…”

AYRICA; amaçlarınımızı gerçekleştirmek ve yol haritalarımızı netleştirmek üzere de TASLAK EYLEM PLANIMIZI ortaya koyduk.  Şöyle ki;

KİŞİSEL GELİŞİM kursları düzenlemek,

KARİYER GÜNLERİ konulu programlarla ROL-MODEL kişilerle buluşmak,

Rehber eşliğinde kitap okuma ve analiz çalışmaları yapmak,

YAZAR-OKUYUCU buluşmalarını sağlamak,

Sosyal etkinlikler düzenlemek, sosyal etkinliklere katkıda bulunmak

Tecvidli Kur’an-ı Kerim Öğrenilmesi, Okunması,

-  Düzenli Akaid Okumaları,

-  Güncel Konular ile ilgili Beyin Fırtınası yapmak.”

Yönetimde olan arkadaşlarla heyecanla gelenleri karşılayıp , yer gösterdikten sonra Topluluğumuzun Başkanı olarak “ İlim, Akıl ve Hikmeti Rehber olarak kabul eden Medeniyet İnşası Topluluğu kahvaltısına hoşgeldiniz” cümlesi ile başlayan selamlama konuşmasından sonra kahvaltı başladı. Ferdi sohbetler eşliğinde devam eden kahvaltı, yapılan duadan sonra katılımcıların kendini tanıtmasıyla devam etti.

Yukarıdaki maddelerin açılımını ifade etmeye çalıştıktan sonra, katılımcıların önerilerini ve açıklamalarını almaya gayret ettim.

Hasan MUTLUOĞLU ağabeyimizinde sohbetiyle gençliği yönlendirici, okumaya sevk edici, ülkemizin-milletimizin ve dünyanın ihtiyacı olan donanımlı bir gençlik olma yolunda başlatılan bunun gibi güzel çalışmaların çoğalmasını, dua ve dileklerini sunarak gençleri başbaşa bıraktı.

Çay eşliğinde birebir olan samimi sohbetimiz devam etti. Yazımı Peygamber efendimiz (s.a.v)’in bir hadisiyle sonlandırmak istiyorum.

“Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır.”

Haber: ÖMER OTACI