Vakfımızın Sivas Şubesinde İftar Sofrası

Sivas şubesi olarak bu yılda Sivas genelinde vakıf dostlarına İFTAR DAVETİ düzenlenmiştir. Çok sayıda davetlinin katıldığı gönül sofrasında geçmişte yapılan çalışmaların boşa gitmediği vurgulanmış, katılımcılar büyük bir coşkuyla geçmişe yönelik hatıralarını tazelemişlerdir.

Vakfın yönetim kurulu üyesi Nurettin TANRIVERDİ’nin sunuculuğunu yaptığı davette değişik arkadaşlar söz alarak duygu ve düşüncelerini ifade etmişlerdir.

Şube başkanı Abdulkadir HASBEK yaptığı konuşmada özetle aşağıdaki hususları dile getirmiştir. “İçinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayının FEYİZ VE BEREKETİNDEN, RAHMETİNDEN, MAGFİRETİNDEN DAHA çok faydalanmayı ALLAH cümlemize nasip etsin inşallah…

Benim kanaatim odur ki bizim millet olarak İslam dinini anlamada sıkıntımız olduğudur. Biz dinimizi layıkıyla anlamış ve yaşamış olsak bu halde olmayız. İslam dünyası da bu halde olmaz. Onun için Müslümanca duyuş ve hissediş yani Müslüman bilincinin ayrıştığı çizgiye yeniden dönmeli, daha uzaklara gitmemeliyiz.

Şu hususu özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, kokuşan sistemlerin, çürüyen değer yargılarının toplumu pespayeleştirdiği bir ortamda, daima bir umut olma ayrıcalığını elinde tutanların, kendilerine olan umutlarını yeniden hatırlamaları gerekmektedir.

Toplum olarak ahlaki önceliği yeniden kazanmak zorundayız.

Geleceğimiz olan çocuklarımız bizim dünyamızdan çok uzak iklimlerde yaşar hale geldi. Yeni nesiller kültür-sanat adı altında televizyon, sinema, internet, akıllı telefon ve bilgisayar oyunlarıyla batılı sistemlerin saldırıları karşısında çaresiz kalmıştır.

Devlet ve Millet olarak bu duruma daha fazla seyirci kalmak daha sonra telafi edilemez yıkımlara neden olacaktır.

Günümüzde Müslümanların en temel meselesi İslamı yaşamaktır. Söz söylemek değil, örnek olmaktır.” Paylaşmayı bilmek, pasif iyilikten aktif iyiliğe geçmektir.”

Davete katılan

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Talip ÖZDEŞ yaptığı konuşmada özetle; “İnsan ihya edilmedikçe hiçbir yere varılamaz. Vahyinde gayesi özellikle insanı ihya etmektir. Hz. Peygamberde öncelilkle çevresinden başlayarak insanlar arasında islamı yaymıştır.

Geçmişte hepimizin yaptığı çalışmalar bugün meyvelerini vermiştir. Bu açıdan kültürel faaliyetlemizi devam ettirmeliyiz. Hatta daha da genişletmeliyiz. Allah’ın rahmeti birlik ve beraberliktedir.”

İftar daveti sonrasında genel merkez tarafından organize edilen  “GENÇLİK KAMPI”duyurusu yapılmış, çocukların bu kamplara katılmaları istenmiştir.