Vakıf Dostları Anadolu Eğitim Kültür Ve Bilim Vakfı’nın İftar Sofrasında Buluştu

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı İstanbul Şubesinin 19 Haziran Pazar Günü Üsküdar Sözbir Otel’de organize ettiği İftar Programı Vakıf Dostlarının buluşmasına vesile oldu. Havanında çok güzel olduğu bu yaz akşamında, açık havada boğaza nazır iftar sofrasını paylaşan vakıf dostları, bir yılın hasretini gidermeye çalışırken, daha sık buluşmaların, daha bereketli faaliyetlere yol açabileceğini sıkça konuştular. Av. Sait Karakaya’nın ev sahipliği ve İstanbul şubesinin aktif organizesiyle gerçekleşen iftar proğramında vakıf dostları söz alarak günümüz Türkiye’sinde söylenecek sözün, yapılacak işin çok fazla olduğu noktasında hemfikirdiler. Bu sene yapılacak Silifke ve Armutlu yaz kampları için kız ve erkek öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri, iftara damgasını vururken, İstanbul şubesinin bu sezonda devam ettirdiği burs çalışmasıyla yürütülen Balaban Tekkesi grubuyla birlikte fikir atölyesi grubu da iftara katılanlar arasındaydı.

Sunuculuğunu Gülşen Akkoyun’un yaptığı bu iftarda söz alan Vakıf şube başkanı Mikail Hasbek, geçtiğimiz sezon faaliyetleri hakkında bilgi verirken, önümüzdeki sezonda hızlı bir başlangıç için burs faaliyeti hususunda aktif destek istedi.

Daha sonra söz alan Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek, Van milletvekili Kerem Altun, şair Ahmet Efe, Av. Necati Ceylan, şair Bestami YAZGAN ve Vakfın Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah BAŞER, gecenin bereketli olması adına iyi dileklerini ifade ettiler.

Hayrullah BAŞER son olarak yaptığı konuşmada; ”Biraz ağır olacak ama, İstanbul’da dostumuz ve kardeşimiz olarak gördüğümüz sizler, eğer bir tembelliğin ya da savruluşun içinde dağılıp gidecekseniz, emeğinizi, çabanızı göstermeyecekseniz, kul olarak ağır bir vebali üzerinizden atamayacaksınız. Çünkü bugün bu ülkenin sizin düşüncenize, emeğinize, çabanıza ihtiyacı var”. biçiminde düşüncelerini ifade etti.