Yozgat Şubesi Şazeli ÇÜGEN Sohbeti

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Yozgat Şubesi olarak bu gün yapmış olduğumuz programa katılan tüm arkadaşlarımıza ve sunumu yapan Şazeli Çügen abimize teşekkür ederiz.

Programda Kuran okunması

Ali Sapmaz' ın vakıf adına açılış konuşması

Ve çok geniş bir kapsamla Şazeli Çügen abimizin Türkiye'nin Jeopolitik durumu ve Ortadoğu politikası konusunu anlatmasıyla devam etti.

Çügen özellikle son dönemde Türkiye' nin Ortadoğudaki rolünün nasıl arttığını, nelerin yapıldığında bahsetti. Işıd gerçeğini anlattı. Işıd ın siyasi, dini, askeri temellerinden ve sosyolojik tabanlarından bahsetti.

Ünlü sosyolog Mustafa AYDIN hocanın sözünü hatırlatarak “Evlerimizden çıkalım ve faaliyetlerimizi merkezileştirelim” diyen ÇÜGEN, ipek böcekleri gibi kozalarımızın içinde ölüp gitmeyelim dedi.

2015 yılının gençlik yılı olarak ilan edildiğini ve tüm camiamızın çocuklarını Anadolu Vakfımızın fikri, kültürel ve sosyal çalışmalarına kanalize etmelerini önemle rica ediyorum diyerek, bugünlerin geçiş dönemleri olduğunu, yarınlarımız için daha ehliyetli insan kadrolarının yetiştirilmesinin bir zaruret olduğunu önemle vurgulamıştır.